Sirkus Finlandia

ohjelmasivu

Ohjelma

Ada Forsberg

Ada Forsberg

Ada aloitti sirkusharrastuksensa 9-vuotiaana Linnanmäen Sirkuskoulussa. Ilma-akrobatia oli lajeista mieluisin ja lapsena aloitettu harjoittelu jatkui Salpauksen Sirkusartistikoulutuksessa Lahdessa. Opiskelujen edetessä sirkuskoulun varastosta löytyi käyttämättä jäänyt Washington eli päällään seisonta trapetsi. Uuden löydön lumoissa Ada aloitti harvinaisen ja vaativan lajin harjoittelun. Nyt saatte nähdä nuoren suomalaisen artistin uuden numeron, jossa hän taiteilee päällä seisonnassa keinuvalla trapetsilla.

Big Band

Big Band

Sirkusnäytöksen musiikista vastaa tuttu ja turvallinen Sirkus Finlandia Big Band kapellimestarinaan Vasyl Romaniv. Orkesteri saapuu Ukrainasta ja he ovat soittaneet yhdessä vuosia. Sirkus Finlandian lisäksi tämä kokoonpano esiintyy talviaikaan Keski-Euroopan suosituimmissa talvisirkuksissa. Tämän vuoden ohjelmistossa on perinteisen sirkusmusiikin lisäksi löytynyt erikoisempia kappaleita, joita orkesteri kävi innolla soittamaan. Yhdeksän muusikon ryhmä pitää huolen, että Sirkus Finlandian näytös kulkee jälleen upean musiikin siivittämänä.

DIORIOS

DIORIOS

Tämä Brasilialinen surmanajoryhmä sai valtaisan suosion edellisellä vierailullaan Finlandiassa. Ryhmän jäsenet Jefferson, Alison, Walinton, Samir ja Mattias ovat jatkaneet numeron kehittämistä, lisäten ajoon vauhtia sekä uusia elementtejä.
Surmanajajat ajavat moottoripyörillään pyöreässä neljän tonnin painoisessa rautahäkissä, jonka halkaisija on vain neljä metriä. Sirkusyleisö voi seurata ajoajoka puolelta vauhdin yhä kiihtyessä ja ajajien määrän lisääntyessä tässä uhkarohkeassa taidonnäytteessä.

Ignat Ignatov

Ignat Ignatov

Bulgarian Sofiasta tuleva Ignat on perheineen kiertänyt jo 9 vuotta Sirkus Finlandian matkassa. Ignatov toimi vuosikausia legendaarisen Barum sirkuksen pääeläintenkouluttajana, ennen asettumistaan Finlandiaan. Hevoset ovat aina olleet lähellä Ignatovin sydäntä ja hänet onkin nähty useiden hevosnumeroiden kanssa maneesilla. Tämän vuoden näytöksessä Ignat esittää hevosensa Poderin kanssa espanjalaistyylisen Garrocha-numeron. Tämä numeroa näkee joskus hevosnäytöksissä, mutta sirkuksessa se on harvinaisuus. Tämä perinteinen taidonnäyte on lähtöisin lehmänpaimennuksesta, josta se on kehittynyt omaksi taiteenlajikseen. Ignat ja Poder tuovat espanjan lämmön ja rytmin mukanaan maneesille.

Joulia Tchakanova

Joulia Tchakanova

Venäjän Ivanovosta lähtöisin oleva Joulia aloitti esiintymisuransa 12-vuotiaana ballerinana ja akrobaattina. Sirkusperheeseen syntyneenä hän halusi tuoda maneesille jotain uutta ja erilaista. Joulia yhdisti tanssitaitonsa sekä koiran koulutuksen tehden ensimmäisen akrobaattisen tanssinumeronsa villakoiran kanssa. Tänä päivänä Tchakanova on haluttu esiintyjä ympäri Eurooppaa ja hän on ottanut tanssilliseen numeroonsa mukaan upeita afgaaninvinttikoiria sekä eksoottisia laamoja. On hämmästyttävää nähdä, kuinka eläinten ohjaus sujuu Joulialta helposti kuin tanssi.

Mario Berousek

Mario Berousek

Sirkus Finlandialla on ilo esitellä ensimmäistä kertaa Suomessa esiintyvä maailman nopein keilajonglööri. Tsekkiläinen Mario edustaa Berousekien sirkusdynastiaa. Hän aloitti harjoittelun 9-vuotiaana, jolloin erityislahjakkuudeksi osoittautui jongleerauksessa nopeus. Tämä taito on tuonut hänelle kolme Guinnessin maailmanennätystä sekä lukuisia palkintoja sirkusfestivaaleilta. Viimeisimpänä saavutuksena Pronssiklovni-palkinto Monte-Carlon festivaaleilla 2017. Jonglööri on esiintynyt televisiossa ympäri maailman ja hän oli kiinnitettynä legendaariseen Pariisin Moulin Rougeen 4-vuoden ajan. Suomen vierailullaan Berousek odottaa Joulupukin tapaamista Rovaniemellä sekä vierailemista vanhoissa helsinkiläisissä rakennuksissa, joissa suomalainen varietee ja viihdemaailma on aikoinaan kukoistanut.

Michelle Musser

Michelle Musser

San Franciscosta saapuu suosikki klovnimme Michelle. Edellisellä Suomen vierailullaan hän jäi yleisön sydämiin lämpimällä ja omaperäisellä komiikallaan. Nuorena college-opiskelijana hän teki työn sirkusklovneista. Haastatellessaan esiintyjiä Michelle rakastui sirkuksen maailmaan, lopulta jättäen opiskelun ja ryhtyen klovniksi. Tästä alkoi pitkä matka ammattiesiintyjäksi. Oppia tuli tunnettujen sirkusten kuten Ringling Brothersin maneesilta. Sirkus Finlandia toi Michellen ensimmäistä kertaa Eurooppaan. Klovni rakastui maahamme ja kertoi erityisesti pitävänsä siilien seuraamisesta luonnossa. Esitysten yhteydessä yleisön tapaaminen ennen ja jälkeen esityksen on muodostunut Michellelle tärkeäksi hetkeksi, jolloin hän voi kohdata katsojat ja halata heitä. Näin muodostuu paras kontakti yleisöön, joita hän tulee joka ilta naurattamaan.

Pipsa Ilpala

Pipsa Ilpala

Espoolainen Pipsa hurahti sirkukseen jo pienenä tyttönä. Hän opetteli sirkustaitoja Sirkuskoulu Keikauksen sekä Linnanmäen sirkuskoulun tunneilla. Lahdessa Salpauksen Sirkusartistikoulutuksessa Pipsa kokeili ensimmäistä kertaa jalkajongleerausta,
josta tuli hänen lajinsa. Sirkus Finlandian maneesilla Pipsa temppuilee useilla palloilla ja jopa autonrenkaalla jalkojensa avulla. Esityksessä yhdistyy kaunis liike ja elegantti musiikki sekä erikoiset jongleerausvälineet. Nuori taiteilija odottelee innolla Suomen kiertämistä sirkuksen mukana ja erityisesti Lappia, jossa hän on vain kerran aikaisemmin vieraillut.

Sebastian

Sebastian

Näytöksen juontajana toimii Sirkus Finlandian oma kasvatti Sebastian. Aikaisempina vuosina hänet on nähty maneesilla klovnina sekä vatsastapuhujana ja nyt ensimmäistä kertaa seremoniamestarin roolissa. Sirkus Finlandian matkaan Sebastian lähti ensimmäistä kertaa vuonna 1999. Siitä matka on jatkunut kansainvälisille kiertueille pohjoismaihin, Kiinaan ja Amerikkaan. Tänä vuonna Sebastian palannut kotiin ja johdattaa katsojat yhteiselle matkalle sirkuksen ihmeelliseen maailmaan.

Troupe Puje

Troupe Puje

Kymmenen hengen akrobaattiryhmä saapuu Mongolian pääkaupungista Ulan Batorista. Ryhmän johtaja Puje Tsesendagva on kouluttanut lahjakkaita nuoria akrobaatteja tähän äärimmäistä taitoa vaativaan hyppynaru numeroon. Ryhmän jäsenet tekevät uskomattomia hyppyjä sekä muodostelmia esityksen aikana. Pujen ryhmä on hämmästyttänyt yleisöä lukuisissa Euroopan johtavissa sirkuksissa ja nyt he ovat saapuneet ensimmäistä kertaa Suomeen. Alkukiertueen kylmät säät eivät ole näitä akrobaatteja pelästyttänyt sillä heidän Bogdo Khan Uul -vuoren juurella sijaitseva kotinsa tunnetaan maailman kylmimpänä pääkaupunkina.

Victor

Victor

Nuori suomalainen sirkustaiteilija aloitti akrobatian opiskelun Salpauksen sirkuslinjalla Lahdessa kolme vuotta sitten. Akrobatia oli Victorille luonteva valinta ja hän harjoitteli käsilläseisontaa sekä pariakrobatiaa. Lopulta lajiksi valikoitui Cloud Swing, jossa temput suoritetaan teltan kupolissa köysikeinussa. Nuoren miehen numerossa riittää vauhtia sekä voimaa vaativia liikkeitä. Tämä on Victorin ensimmäinen sirkuskiertue ja hän odottaa numeron kehittyvän suurin harppauksin monien esityskertojen aikana. Koska esiintyjän tavoitteena on työllistyä perinteisen sirkuksen parissa, ovat tulevat esiintymispaikat varmasti kansainvälisiä.

Sirkus Finlandia