Liput ennakkoon Ticketmasterilta! Lippuja myös sirkuksen lipunmyynnistä! Tervetuloa!

Siirry pääsisältöön

Terveisiä Kouvolasta!

| Sirkus Finlandia

Terveisiä Kouvolasta, jonne siiryimme varhain aamulla. Leiri on pystytetty Mielakan laskettelurinteen läheisyyteen, ja jotkut sanovat, että käärmeet ovat tuttu näky tähän aikaan auringon lämmittämällä rinteellä. Jos näin on, se on vain yksi kokemus lisää tämän vuoden alkukiertueella, joka alkoi hyytävässä talvisäässä! Takatalvi oli luvalla sanoen sitkeä, ja juuri nyt, kevätsään lämmittäessä, on vaikea kuvitella, missä olosuhteissa sirkuksemme kiersi aivan vastikään.

Takatalvi hidastaa kaikkea tekemistä, joista teltan pystytys ja purkaminen ovat varmasti ne haastavimmat. Kylmässä säässä molempiin menee aikaa, mikä puolestaan vaatii suunnatonta sitkeyttä sirkuksen telttamiehiltä. Liikkuminen muuttuu sekin vaikeaksi, ja jopa vaaralliseksi. Sirkus Finlandian mukana on yli viisikymmentä erilaista ajoneuvoa vaunuineen. Liukkailla, lumipyryn sakeuttamilla teillä oli syytä erityiseen varovaisuuteen. Molempien osatekijöiden myötä sirkus joutuikin perumaan vierailun Iitissä. Perumiset eivät ole koskaan ensisijainen ratkaisu; esiintyvät taiteilijat ja taustalla vaikuttava henkilökunta on tottunut siihen, että ”show must go on”.

Toivottavasti tämä riittää takatalvisista lauseista. Kevät tavoitti meidät Kotkassa huhtikuun lopulla, ja se näkyi saman tien katsojamäärässä ja yleisessä ilmapiirissä; auringonpaiste tekee ihmeitä suomalaisille!

Tämän kauden artistit ovat lujaa tekoa; he eivät ole olleet millänsäkään suomalaisesta keväästä, vaan nauru on raikunut. Ohjelma on muovautunut muutamassa viikossa todella tiiviiksi, monipuoliseksi, intensiiviseksi show’ksi, jossa saa jännittää, huokaista helpotuksesta, ihastella esiintyjien taituruutta – ja nauraa. Jälkimmäisestä huolehtii klovni Francesco, joka hyppäsi Sirkus Finlandian matkaan huhtikuun lopussa. Francesco on sirkusmaailman konkari, joka on esiintynyt yli neljäkymmentä vuotta. Hän kiertää yhdessä vaimonsa kanssa, ja vapaa-aikanaan pariskunta hyppää pyörien selkään tutustumaan esiintymispaikkakuntiin. Ukrainalaiset BMX-pyöräilijät sen sijaan löytyy skeittiparkkien mutta myös avovesien läheisyydestä; he eivät todellakaan kavahda pulahdusta viileässä vedessä!

Sirkuksen kolme kotimaista tähteä, akrobaatit Pauliina Koskinen, Sara Myöhänen ja Emma Ollikainen ovat saaneet hekin todellisen tulikasteen ja pikakurssin kiertävän sirkuksen todellisuuteen. Asuntovaunua on vaihdettu useampaan kertaan, huoltotöitä on tehty, numeroita hiottu, ja tuon tuosta ollaan liikkeellä. Kolmikko kiertää hyvällä sykkeellä, ja tämän kuun alussa koittaa myös odotettu ”juhlaviikko”, Euroviisut. Kyllä, sirkusväessä on suuria viisufaneja, joten semifinaaleja ja kaiken huipentavaa finaalilähetystä varten pystytetään kisakatsomo (vaihtuvan) kentän reunaan.

Juhlahumua oli myös vapunaattona Heinolassa, jolloin sirkusväki kokoontui ruokailemaan ja seurustelemaan yhdessä sirkuksen tähtikupolin alle. Lämmin sää saa ihmiset siirtymään hiljalleen vaunuista niiden edustalle, ja nimenomaan tämänkaltainen yhteishenki ja yhteisöllisyys ovat tämän kiertävän elämäntavan taikaa.

Sirkus Finlandia siirtyy hiljalleen Etelä-Suomesta maan keskiosiin ja lopulta Ouluun seuraavan aikataulun mukaisesti:

3.5. Kouvola
6.5. Jämsänkoski
7.5. Mänttä
8.5. Keuruu
9.5. Alavus
10.5. Jalasjärvi
11.5. Kurikka
13.–14.5. Seinäjoki
15.5. Lapua
16.5. Pietarsaari
17.–19.5. Kokkola
20.5. Nivala
21.5. Ylivieska
22.5. Kalajoki
23.5. Raahe
24.5.–2.6. Oulu

Tiukka tahti!

Nähdään sirkuskentillä ja tähtikupolin alla!

Elias Koskimies / viestintäpäällikkö
Calle Jernström jr / sirkusjohtaja

Kerro kaverille

Kerro kaverille