Sirkus Finlandia

yritys

Yritys

Sirkushuveja yli 40 vuotta!

Sirkus Finlandian kantaesitys pidettiin keväällä 1976 Tammisaaressa ja siitä lähtien olemme viihdyttäneet sirkuksen ystäviä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Meille on ollut suuri kunnia olla tekemässä kotimaista sirkushistoriaa: muut saman kokoluokan ja tason sirkukset eivät ole toimineet Suomessa viittä vuotta kauempaa. Lisäksi olemme tänä päivänä maan ainoa kansainvälisen luokan suursirkus!

Vaikka pyöreällä maneesilla varustettu klassinen sirkus on saanut viime aikoina rinnalleen teatraalisemman nykysirkuksen, edustamme ylpeänä sirkuksen alkuperäistä ja perinteistä tyylisuuntaa: klovnit, jongleerausesitykset, eläinnumerot ja akrobaattiesiintyjät hämmästyttävät näytöksissä kerta toisensa jälkeen!

Sirkus saapuu kaupunkiin

Kiertueemme alkaa yleensä huhtikuun alussa Karjaalta ja päättyy loka–marraskuussa Helsinkiin. Sirkuskaravaani kulkee kauden aikana lähes 8 000 km Suomea ristiin rastiin etelästä pohjoiseen.

Ja saapumisen kaupunkiin huomaa kyllä: värikäs sirkustelttamme vaatii 2500 m² alueen ja tietysti tilaa kymmenille ajoneuvolle perävaunuineen. Lisäksi useimmiten pystytämme myös etuteltan, joka toimii samalla sateensuojana ja jonka alta löytyvät myös kioskivaunut. Olemme hyvin tarkkoja asiakkaidemme turvallisuudesta ja viranomaiset käytävätkin aina ennen esityksiä tarkastamassa teltan, katsomon ja muut kohteet huolella.

Vaikka sirkuselämä on kovaa työntekoa ja rankkaa matkustamista lumituiskusta auringonpaahteeseen, yleisön odottava tunnelma ja iloinen mieli saavat joka kerta taitelijat pistämään parastaan ja loihtimaan esiin sadun hohteen, viiltävän jännityksen ja vatsaa kipristävän naurun.

Mikäli aihe kiinnostaa sinua enemmän tai jopa mielisit itse sirkustaiteilijaksi, voit tutustua koulutuksiin tarkemmin: www.sirkusinfo.fi

Euroopan Sirkusjärjestön jäsenenä ainoana Suomessa

Sirkus Finlandia haluaa olla omalta osaltaan vaikuttamassa sirkustaiteen arvostukseen, sirkuseläinten olojen ja niitä koskevien standardien parantamiseen, verotuskäytäntöjen helpottamiseen, ammattitaitoisen työvoiman löytämiseen sekä viisuimeihin ja työlupiin liittyvien käytäntöjen helpottamiseen ja yksinkertaistamiseen. Ja juuri siksi kuulummekin Europan Sirkusjärjestöön (European Circus Association, ECA) – jäsenenä pääsemme edistämään mm. näitä asioita.

ECA perustettiin vuonna 2002 Hollannin Sirkusyrittäjien Järjestön sekä Belgian Sirkusjohtajien aloitteesta ja tällä hetkellä jäsenenä on noin 60 sirkusta noin 15 eri maasta. ECA:n suhteellisen vähäinen jäsenmäärä selittyy järjestön erittäin tiukoilla laatuvaatimuksilla ja tavoitteena onkin saada jäsenistö edustamaan eurooppalaista sirkusalaa entistä kattavammin ja voimakkaammin. Sirkusjärjestön tarkoituksena on yhtenäistää eri maiden sirkusta koskevia lakeja ja säädöksiä sekä puolustaa ja ajaa sirkuksen etuja.

Sirkus tuo iloa elämään ja juuri siksi haluamme tätä tehdä!

Sirkus Finlandia numeroin
Suomen kiertueen aikana kilometrejä kertyy: n. 8 000
Sirkusteltta pystytetään ja puretaan vuodessa: n. 120 kertaa
Numeroituja istumapaikkoja katsomossa: 1150 kpl
Ohjelmamme näkee tänäkin vuonna: yli 200 000 suomalaista
Liikevaihto kaudella 2014: 4 milj. €.

 calle callesr leena
 CARL JERNSTRÖM JR.
Sirkustirehtööri
Circusdirektör
CARL-GUSTAF JERNSTRÖM  LEENA JURVAKAINEN
 anna maria kalle
 ANNA JERNSTRÖM
Toimisto
Kontor
MARIA JERNSTRÖM
Johdon assistentti
Administration assistent
050 300 5992
KALLE ROOS
Käyttöpäällikkö
Driftschef
050 344 7244
myynti@sirkusfinlandia.fi
 jouni virpi mariaj
 JOUNI AALTO
Tiedottaja
Informatör
050 521 2341
jouni.aalto@sirkusfinlandia.fi
 VIRPI KÄRKI
Kioskit
Kiosker
 MARIA ELENA JARZ
Kioskit
Kiosker
 anatoli rumiana tanja
 Anatoly Grigoriev
Ulkomainonta
Ute reklam
RUMIANA Grigoriev
Ulkomainonta
Ute reklam
 TANJA WASSTRÖM
Lipunmyynti
Biljettkassa
 hannu
 HANNU LAAKSONEN
Kuljetuspäällikkö
Transportchef
050 302 9898
Sirkus Finlandia