Liput ennakkoon Ticketmasterilta! Lippuja myös sirkuksen lipunmyynnistä! Tervetuloa!

Siirry pääsisältöön

Terveisiä sirkuskentältä Oulusta!

| Sirkus Finlandia

Oulu oli koko sirkusväelle odotettu vierailukohde: toukokuussa siirryimme käytännöllisesti katsottuna päivittäin, joka laittaa jokaisen kalustosta lähtien lujille. Ouluun pysähdyimme yli viikoksi, mikä puolestaan tarjosi mahdollisuuden lepäämiseen, palautumiseen, vapaa-aikaan… ja saunomiseen. 

Kyllä. Sirkus sai toukokuun aikana saunan! Se saapui leiriimme Tivoli Sariolalta, ja voin kertoa, että tämä oli a) iloinen yllätys ja b) käyttöaste on ollut niin korkea, että välillä toinen mahtigeneraattoreista sammui! Grilli-iltoja on ollut toukokuun aikana paljon, ja ihan aiheesta: ne kokovat sirkusväen yhteen. Ukrainalaiset BMX-artistit kutsuvat jokaisen matalalla kynnyksellä barbeque-hetkiinsä vaunuviidakossa ja telttamiehet pitävät henkeä yllä. Kirjoittanut vietti toukokuussa myöhäisillan bulgarialaisen Ignatovien perheen vaunussa illallistaen. Nämä ovat pieniä hetkiä, joista rakentuu pala kerrallaan merkittävät muistopolut.

Toukokuussa saimme nauttia aivan mahtavasta vapusta – ja vappujuhlasta – Heinolassa, sirkuskoululaisten vierailusta Mäntässä, ala-asteen oppilaiden vierailusta Jämsänkoskella, huippuhetkistä ihanassa Pietarsaaressa, Kokkolassa, Nivalassa, Ylivieskassa, Kalajoella, Raahessa…Missä kaikkialla! Äitienpäivää vietettiin Seinäjoella ja juhlimme sirkuksen perustajiin kuuluvaa, kiertueella yhä mukana olevaa sirkuksen grand bossladya Leena Jurvakaista. Sirkusjohtajan kanssa kävimme toukokuussa myös tutustumassa Sievin Jalkineeseen, joiden turvakenkiä tarvitaan täälläkin. Kentällä ja sen ulkopuolella tapahtuu siis paljon!

Meillä on ollut kutsuvieraita eri kaupungeissa, ja näin tulee olemaan myös jatkossa. Kokkolan kaupunginjohtajan Stina Mattilan jälkikäteen kirjoittama Facebook-päivitys tuli screen shotattua talteen.

Sirkus toki edelleen tarjoaa elämyksiä lapsille, mutta iäkkäämmälle väellekin. Sirkuskin elää ajan hengessä. Mikään ei kuitenkaan syrjäytä popcorneja, hattaraa ja värikkäitä valotikkuja.

FACTS!

Oulussa meillä on ollut vieraina niin pohjoisia burleskitähtiä kuin teatterin väkeä, kaupungin ihmisiä, Oulun Lipon pesäpalloilijoita ja syntymäpäiväsankareita, joiden lapsuuden unelmia täytimme. Meillä on käynyt koko kiertueen ajan loistavia valokuvaajia, joiden jälkeä näkyy jatkuvasti sosiaalisen median sivuilla. Viimeksi tällä viikolla mainos- ja muotikuvauksia tekevä Konsta Leppänen vietti täyden päivän leirissämme ja napsi lopulta tuhat kuvaa sirkusväestä. Tuloksia on nähtävillä tuota pikaa! 

Sirkus Finlandia on ollut paljon esillä myös mediassa koko kiertueen ajan. Osa jutuista löytyy kotisivuiltamme, ja niistä muistutetaan / mainitaan sosiaalisen median kanavillamme. Instagramissa seuraajamäärä on muuten kovassa kasvussa kiertueen alettua. Kuuden tuhannen seuraajan raja häämöttää, enkä epäile, etteikö se ylitetä tuota pikaa…ja suunta on vain ylöspäin. 

Seuraa Sirkus Finlandiaa Instagramissa

Sirkus todellakin kuuluu jokaiselle, ikään tai mihinkään muuhun katsomatta, mihinkään vertaamatta. Tähtikupolin alle on tervetulleita kaikki. Ja huom! Sirkus on oivallinen paikka ekoille deiteille! Tähän johtopäätökseen tulin katsottuani ilmiselvästi treffeillä ollutta paria taannoin. Ei vaivautunutta tutustumista, ei kiusaantuneita hiljaisia hetkiä vaan mahdollisuus syödä popcornia ja nauttia hauskasta, nopeatempoisesta viihdetykityksestä. Esityksen jälkeen on takuulla puheenaihetta!

Eliana & Juan Carlos – The Gerlings
Yleisön pyynnöstä hän on palannut – hämmästyttävä Lucky Hell.

Alrighty, tulit sitten katsomaan, vieraaksi, deiteille…niin Sirkus Finlandia kiertää kesäkuussa seuraavasti:

3.6. Ii
4.–5.6. Tornio
6.–9.6. Rovaniemi
11.–12.6. Kittilä / Levi
13.6. Sodankylä
15.6. Ivalo
17.6. Kemijärvi
18.–19.6. Kuusamo
20.6. Ämmänsaari
22.–23.6. Kajaani
24.6. Sotkamo
25.6. Nurmes
26.6. Iisalmi
27.–30.6. Kuopio

Nähdään sirkuskentillä ja tähtikupolin alla!

Elias. 

Elias Koskimies
viestintäpäällikkö
elias@sirkusfinlandia.fi

Calle Jernström jr.
sirkusjohtaja